Klávesové zkratky

Z deníku slaměného vdovce. Poslední slaměný víkend se nesl ve znamení panického bourání, stavění, úklidu a vůbec dohánění všeho, co se mělo doma za ty tři měsíce pohnout kupředu. Ačkoliv píšu nesl, ve skutečnosti se ještě nese. K počítači jsem si zaběhl jen na skok, než na vaně zaschne spárovka a na místě bývalého umyvadla vyšumí odstraňovač silikonu.

Demoličně-stavební víkend mne ale přivedl k jednomu zásadnímu poznání. Ne že by to bylo poprvé, k témuž prozření docházím celkem často. Pokaždé je ale nebezpečně rychle vypustím z hlavy, abych pak záhy opět tvrdě narazil. Onen poznatek zní:

„V reálném světě neexistuje žádné UNDO, žádné Ctrl-Z.
Nebo možná existuje, ale je to rozbitý.“

V praxi se to projevuje tak, že pracně odbouráte kus zdi, pak zjistíte, že to vlastně byla blbost a že ta zeď tam nebyla zase až tak špatná, a místo rychlé kombinace malíčku a prostředníčku musíte strávit další půlden zpětným dozdíváním, abyste to dostali do stejného stavu jako na začátku.

Akorát mě přepadá nejasná předtucha, že pokud tohle udělám ještě několikrát, tak se pak bude velmi hodit nějaké Ctrl-Alt-Del.